Stel cookie voorkeur in

Dagopvang

Binnen ons kinderdagverblijf werken wij met stamgroepen.
Uw kind komt in een vaste groep met bekende pedagogische medewerkers en vaste gezichten van de andere kinderen. Zeker voor de allerjongsten binnen het kinderdagverblijf is dit heel belangrijk.

Binnen ons kindcentrum hebben wij vijf groepen dagopvang:
1. Kruimels: 1 babygroep voor kinderen van 3 – 20 maanden.
2. Rakkers: 1 peutergroep voor kinderen van 21 maanden – 4 jaar.
3. Bengels, Ukkies en Vlinders: verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
4. Een babygroep bestaat uit baby’s vanaf 3 maanden tot 20 maanden:

Net als bij u thuis houden wij sterk rekening met de basisbehoeften van uw kind. De dagindeling van baby's is helemaal afgestemd op hun leef-, eet- en slaappatroon. Voor de baby's nemen we de tijd en de rust om veel contact te maken door ze op schoot te nemen, kiekeboe spelletjes te spelen en te stimuleren in het rollen, kruipen en zitten.

5. Een peutergroep is voor kinderen vanaf 20 maanden tot 4 jaar:

Peuters herkennen al een dagritme. We stimuleren de kinderen te helpen bij het dekken van de tafel, drinken inschenken, opruimen. We vertellen welke activiteit we gaan doen en wat ze kunnen verwachten. Hierbij maken we gebruik van de dagritmekaarten die op de groep hangen en de verschillende liedjes voordat we een nieuwe activiteit beginnen. De groep is zo ingedeeld dat het speelgoed een vaste duidelijke plek heeft en de kinderen hier zelf bij kunnen.

Naast het verblijf in de groep spelen de kinderen elke dag buiten. Kinderen hebben buiten de ruimte om te rennen, te fietsen, in de zandbak te spelen en zelf te kiezen om alleen of met andere kinderen te spelen.

Een verticale bestaat uit kinderen van 0 tot 4 jaar:

De jonge kinderen leren hier veel van de oudere kinderen en de peuters leren hoe ze rekening moeten houden met de kleintjes. Als ze dit willen kunnen ze ook vaak helpen met klusjes of een flesje geven. In deze groepen kan een baby ook in dezelfde groep als zijn grotere broer of zus zitten en blijven ze bij elkaar gedurende de dag.

Hoe ziet een dag op het kinderdagverblijf eruit?
Net als bij je thuis houden wij sterk rekening met de basisbehoeften van de kinderen. De dagindeling van baby’s is helemaal afgestemd op hun leef-, eet- en slaappatroon. Als kinderen ouder worden gaan ze meer deelnemen aan het ritme van de groep. Dat betekent samen eten, samen opruimen, samen afspraken maken, het samen gezellig maken en natuurlijk samen spelen.

Wilt u een keer een kijkje komen nemen en de sfeer proeven op de dagopvang dan bent u van harte welkom.