Stel cookie voorkeur in

Klup up

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de naschoolse activiteiten rond en in de BBS Nieuw Zuid voor kinderen van uit groep 1 tot en met groep 8 in de wijk. We informeren u over Klup Up, éénmalige wijkactiviteiten, kinderwerk in Zuid, de laatste nieuwtjes en tot slot vindt u hier een overzicht van alle Klup Up activiteiten.

Het grootste deel van het naschoolse aanbod in BBS Nieuw Zuid voor kinderen uit de wijk, valt onder Klup Up. Ieder half jaar kunnen ouders hun kinderen inschrijven voor allerlei leuke en leerzame clubjes. In een periode van 10 weken is er bijna iedere dag wel iets te doen na schooltijd. Deze activiteiten worden georganiseerd door de Muzerije, ’S-PORT, de BBS, RijkenVermaat, Welzijn Divers en de Openbare Bibliotheek. 

Naast Klup Up worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Een groep enthousiaste wijkbewoners organiseert o.a. een Sinterklaasmiddag (afgelopen jaar op 29 november 2017) en een Halloweendisco.

Het kinderwerk in Zuid zet zich in om kinderen te helpen met hun sociale ontwikkeling, emotionele ontwikkeling en talentontwikkeling. Het kinderwerk biedt een aantal activiteiten aan binnen Klup Up, maar ontwerpt ook programma’s op maat waar kinderen persoonlijk voor worden uitgenodigd zoals het Off-Side voetbalteam voor jongens en het team voor meisjes. Ook is het kinderwerk wekelijks op straat te vinden. Zo komt de kinderwerker te weten wat er leeft in de wijk en maakt ze contact met kinderen in hun vrije tijd.

De kinderwerker onderhoudt goed contact met het kindcentrum om zo samen te zorgen voor een veilig leef- en leerklimaat zowel tijdens schooluren als daarbuiten.

U kunt de kinderwerker altijd benaderen over activiteiten, maar ook over pestgedrag of zaken die op straat spelen. De kinderwerker voor Zuid is: Margriet van den Elzen-du Maine.

Voor meer informatie over buurtactiviteiten voor kinderen of het kinderwerk kunt u contact opnemen met:

Margriet van den Elzen-du Maine
06 21 59 38 23
m.vandenelzen@divers.nl

 

Voor meer informatie over Klup-up kunt u contact opnemen met:

Ria van Kuijk
r.vankuijk@kcdevlindertuin.nl