Stel cookie voorkeur in

Klup up

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de naschoolse activiteiten rond en in de BBS Nieuw Zuid voor kinderen van uit groep 1 tot en met groep 8 in de wijk. We informeren u over Klup Up, éénmalige wijkactiviteiten, kinderwerk in Zuid, de laatste nieuwtjes en tot slot vindt u hier een overzicht van alle Klup Up activiteiten.

Klup Up  
KlupUp organiseert allerlei leuke gratis activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Na schooltijd kun je in allerlei ‘klupjes’ bijv. knutselen, sporten, koken, toneelspelen, ‘natuurklup’ of….. De activiteiten vinden plaats in en om het gebouw van de BBS Nieuw Zuid.

Klup Up is verdeeld over twee periodes van tien weken. In zo’n periode is er bijna elke dag wel wat te doen na schooltijd. Ieder kind mag zich inschrijven voor activiteiten. Via school of de kinderwerker worden de inschrijfformulieren verspreidt. Klup Up komt steeds met een vernieuwd programma. Zo maken kinderen elke keer kennis met activiteiten waar ze misschien nog nooit van gehoord hadden. Tijdens deze ontdekkingsreis vergroten kinderen hun wereld en leren hun talenten kennen.

Kinderclub, op woensdag, heeft een vrije inloop.

Klup Up is een samenwerkingsverband van o.a. de Brede Bossche Scholen, Kanteel, ’S-PORT, BuroBABEL, Farent en verschillende andere organisaties.

Voor meer informatie over Klup Up kunt u contact opnemen met de Klup Up coördinator van Nieuw Zuid:
Ria van Kuijk
r.vankuijk@kcdevlindertuin.nl


Wijkactiviteiten
Naast Klup Up worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Een groep enthousiaste wijkbewoners organiseert o.a. een Sinterklaasmiddag (afgelopen jaar op 29 november 2017) en een Halloweendisco.

Kinderwerk
Het kinderwerk in Zuid zet zich in om kinderen te helpen met hun sociale ontwikkeling, emotionele ontwikkeling en talentontwikkeling. Het kinderwerk biedt een aantal activiteiten aan binnen Klup Up, maar ontwerpt ook programma’s op maat waar kinderen persoonlijk voor worden uitgenodigd zoals het Off-Side voetbalteam voor jongens en het team voor meisjes. Ook is het kinderwerk wekelijks op straat te vinden. Zo komt de kinderwerker te weten wat er leeft in de wijk en maakt ze contact met kinderen in hun vrije tijd.

De kinderwerker onderhoudt goed contact met het kindcentrum om zo samen te zorgen voor een veilig leef- en leerklimaat zowel tijdens schooluren als daarbuiten.

U kunt de kinderwerker altijd benaderen over activiteiten, maar ook over pestgedrag of zaken die op straat spelen. De kinderwerker voor Zuid is: Margriet van den Elzen-du Maine.

Voor meer informatie over buurtactiviteiten voor kinderen of het kinderwerk kunt u contact opnemen met:

Margriet van den Elzen-du Maine
06 21 59 38 23
m.vandenelzen@divers.nl