Zon Jongen Meisje

SchoolBIEB

De openingstijden zijn:

Donderdag van 9.15 tot 14.00 uur
Vrijdag van 8.45 - 11.15 uur

Bibliotheekrooster basisschool:
Donderdag:                       Vrijdag:
Groep 4                              Groep 1/2 a
Groep 5                              Groep 1/2 b
Groep 6                              Groep 1/2 c
Groep 7                              Groep 3  
Groep 8                              Groep 3 / 4                   

In kindcentrum De Vlindertuin is een schoolBIEB van Huis73 gevestigd. De schoolBIEB heeft tot doel om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Lezen is heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling en stimuleert kinderen om na te denken over zichzelf en de wereld waarin zij leven.
 
De schoolBIEB is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar en zorgt ervoor dat er altijd een passende collectie boeken op school aanwezig is. Deze collectie wordt ook steeds vernieuwd en aangevuld. Kinderen hoeven dus niet bang te zijn dat ze na verloop van tijd alle boeken hebben gelezen. En omdat de bieb in de school staat, kunnen kinderen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers altijd gebruik maken van de collectie.
 
Leerlingen van De Vlindertuin worden automatisch (en gratis) lid van de schoolBIEB. Ze ontvangen een speciaal bibliotheekpasje. Met dit pasje, dat op school blijft, kunnen ze materialen lenen in de schoolBIEB. Kinderen van groep 5 t/m 8 mogen per keer drie boeken lenen, peuters en de kinderen uit de onderbouw lenen 2 boeken. Deze boeken mogen ze drie weken houden. Wanneer boeken te laat worden ingeleverd krijgen de kinderen een herinneringsbriefje mee naar huis. Mocht een boek onverhoopt beschadigd of vermist raken, dan neemt de leesconsulent contact met u op.
 
Vrijwilligers gezocht! Om de schoolBIEB tot een groot succes te maken, zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. Vindt u plezier in lezen ook belangrijk? En wilt u zich wekelijks een aantal uurtjes vrijwillig inzetten op onze school? Meld u dan aan als vrijwilliger! Hoe meer ouders zich opgeven, hoe vaker de schoolBIEB voor onze leerlingen open kan.
 
Heeft u interesse? Of heeft u nog vragen?
 
Neem dan contact op met onze leesconsulent: Eleen Roosemalen - eleenroosemalen@huis73.nl.