Klup up

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de naschoolse activiteiten rond en in de BBS Nieuw Zuid voor kinderen uit groep 1 tot en met groep 8 in de wijk.  We informeren u over Klup Up.

Klup Up

KlupUp organiseert allerlei leuke gratis activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Na schooltijd kun je in allerlei ‘klupjes’ bijv. knutselen, sporten, koken, toneelspelen, ‘natuurclub’ of….. De activiteiten vinden plaats in en om het gebouw van de BBS Nieuw Zuid.

Klup Up is verdeeld over twee periodes van tien weken. In zo’n periode is er bijna elke dag wel wat te doen na schooltijd. Ieder kind mag zich inschrijven voor activiteiten. Via school of de kinderwerker worden de inschrijfformulieren verspreidt. Klup Up komt steeds met een vernieuwd programma. Zo maken kinderen elke keer kennis met activiteiten waar ze misschien nog nooit van gehoord hadden. Tijdens deze ontdekkingsreis vergroten kinderen hun wereld en leren hun talenten kennen.

Kinderclub, op woensdag, heeft een vrije inloop.

Klup Up is een samenwerkingsverband van o.a. de Brede Bossche Scholen, Kanteel, ’S-PORT, HUIS73, Farent en verschillende andere organisaties.

Voor meer informatie over Klup Up kunt u contact opnemen met de Klup Up coördinatoren van Nieuw Zuid via de SchouderCom mailbox.

Programma najaar 2020

Wijkactiviteiten

Naast Klup Up worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Een groep enthousiaste wijkbewoners organiseert o.a. een Sinterklaasmiddag en een Halloween activiteit.

Kinderwerk

Het kinderwerk in Zuid maakt onderdeel uit van welzijnsorganisatie Farent. Het kinderwerk zet zich in om kinderen te helpen met hun sociale ontwikkeling, emotionele ontwikkeling en talentonwikkeling. Hierin worden er activiteiten aangeboden binnen Klup Up, maar is de kinderwerker ook ambulant op
straat te vinden. De kinderwerker is veel aanwezig in Kindcentrum de Vlindertuin en onderhoudt hierin contact met de kinderen en het kindcentrum zelf, om ervoor te zorgen dat er tijdens de schooluren en daarbuiten sprake is van een veilig leef- en leerklimaat.
U kunt de kinderwerker altijd benaderen over activiteiten, maar ook over pestgedrag, jonge mantelzorgers en zaken die op straat spelen. De kinderwerker voor Zuid is Emilie Trompenaars.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, kunt u mij benaderen door een mailtje te sturen of te bellen naar onderstaand nummer.

Ik hoop u snel te ontmoeten!
Vriendelijke groeten Emilie Trompenaars
0629320083
emilietrompenaars@farent.nl