Zon Jongen Meisje

Klup up

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de naschoolse activiteiten rond en in de BBS Nieuw Zuid voor kinderen uit groep 1 tot en met groep 8 in de wijk.

Klup Up

KLUP UP: GRATIS NASCHOOLSE ACTIVITEITEN VOOR ÁLLE KIDS IN DE WIJK

Brede Bossche School (BBS) Nieuw Zuid is ván en vóór de wijk. Iedereen is er welkom voor onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, ontmoeting, verbinding, ontspanning en (talent)ontwikkeling. 

Gemeente ‘s-Hertogenbosch streeft kansengelijkheid na voor alle kinderen. Met KLUP UP,  een programma aan GRATIS naschoolse activiteiten voor kinderen in de Gestelse buurt en de Meerendonk, draagt BBS Nieuw Zuid hieraan bij.

KLUP UP organiseert activiteiten voor kinderen in groep 1 t/m 8 in allerlei interessegebieden; van sportief tot creatief en van technisch tot culinair. Het programma biedt dus voor elk wat wils.
  

De KLUP UP-activiteiten zijn verdeeld over 2 periodes van 10 weken; in het voorjaar van maart t/m mei en in het najaar van oktober t/m december. In deze periodes is er dus vrijwel elke dag na schooltijd iets leuks te doen op BBS Nieuw Zuid.

KLUP UP presenteert geregeld vernieuwende activiteiten, zodat kinderen verrast en uitgedaagd blijven. Talentontwikkeling en plezier maken staan namelijk voorop!

KLUP UP is een samenwerkingsverband van o.a. de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, de Brede Bossche Scholen, Kanteel, GGD, ‘S-PORT, HUIS73 en Farent.

Voor meer informatie over KLUP UP op BBS Nieuw Zuid kunt u contact opnemen met:

Lonneke Voets
Coördinator KLUP UP BBS Nieuw Zuid
E. organisatieklupup@gmail.com
T. +31 6 469 71 545 
of stuur haar een berichtje via SchouderCom

Programma najaar 2022

Wijkactiviteiten

Naast Klup Up worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Een groep enthousiaste wijkbewoners organiseert o.a. een Sinterklaasmiddag en een Halloween activiteit.

Kinderwerk

Het kinderwerk in Zuid maakt onderdeel uit van welzijnsorganisatie Farent. Het kinderwerk zet zich in om kinderen te helpen met hun sociale ontwikkeling, emotionele ontwikkeling en talentonwikkeling. Hierin worden er activiteiten aangeboden binnen Klup Up, maar is de kinderwerker ook ambulant op
straat te vinden. De kinderwerker is veel aanwezig in Kindcentrum de Vlindertuin en onderhoudt hierin contact met de kinderen en het kindcentrum zelf, om ervoor te zorgen dat er tijdens de schooluren en daarbuiten sprake is van een veilig leef- en leerklimaat.
U kunt de kinderwerker altijd benaderen over activiteiten, maar ook over pestgedrag, jonge mantelzorgers en zaken die op straat spelen. De kinderwerker voor Zuid is Emilie Trompenaars.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, kunt u mij benaderen door een mailtje te sturen of te bellen naar onderstaand nummer.

Ik hoop u snel te ontmoeten!
Vriendelijke groeten Emilie Trompenaars
0629320083
emilietrompenaars@farent.nl